Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makaron smażony z wieprzowiną
Makaron smażony z wieprzowiną - składniki:
Makaron smażony z wieprzowiną - sposób przygotowania:
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu i dokładnie odcedzić. W misce wymieszać mięso, sos sojowy, sherry i mąkę kukurydzianą. Zamieszać energicznie, żeby dokładnie połączyć składniki. W woku lub na patelni o grubym dnie rozgrzać olej. Dodać dymkę i imbir, podsmażać przez 30 sekund. Dodać mięsną masę i marchewkę. Smażyć, mieszając, przez 5-10 minut, aż mięso się przyrumieni. Domieszać sos z fasoli. Zalać mięso bulionem i doprowadzić do wrzenia. Dodać makaron i gotować, bez przykrycia, przez 3-5 minut, aż większość sosu się wchłonie, a makaron będzie gorący. Przybrać dymką.
- 2 opakowania chińskiego makaronu jajecznego po 255 g
- 255 g świeżo mielonej wieprzowiny
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka wytrawnego sherry
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 2 drobno posiekane dymki plus dodatkowe do przybrania
- 1 łyżeczka drobno startego świeżego korzenia imbiru
- 1 drobno posiekana marchewka
- 3 łyżki sosu z czarnej fasoli
- 145 ml bulionu drobiowego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki