Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pudding yorkshire z pikantnym mięsem
Pudding yorkshire z pikantnym mięsem - składniki:
Pudding yorkshire z pikantnym mięsem - sposób przygotowania:
Do miski przesiać mąkę ze szczyptą soli, a pośrodku zrobić wgłębienie, do którego wbić jajka. Wyrabiać ciasto, stopniowo dodając mleko, do uzyskania gładkiej masy. Całość przykryć i odstawić na 30 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 st. C. Na patelni z grubym dnem rozgrzać 1 łyżkę oleju, a następnie smażyć cebulę i marchewkę przez 5 minut lub do zmięknięcia warzyw. Dodać grzyby, dalej smażyć przez 2-3 minuty, połączyć z wołowiną i smażyć przez 5 minut lub do jej zrumienienia. Do warzyw dodać pomidory i dusić przez 15 minut. Następnie wymieszać z fasolką, podgrzewać przez 5 minut, doprawić i zabezpieczyć przed utratą ciepła. W tym czasie olej rozdzielić do 4 form puddingowych. Wstawić je do piekarnika na 5 minut lub do momentu, gdy olej będzie gorący. Do foremek przelać ciasto i piec przez 20-25 minut lub do momentu, gdy urośnie i stanie się chrupiące. Upieczone ciastka przełożyć na półmisek, napełnić je masą mięsną i udekorować natką pietruszki.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki