Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pudding yorkshire z pikantnym mięsem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pudding yorkshire z pikantnym mięsem - składniki:
Pudding yorkshire z pikantnym mięsem - sposób przygotowania: Do miski przesiać mąkę ze szczyptą soli, a pośrodku zrobić wgłębienie, do którego wbić jajka. Wyrabiać ciasto, stopniowo dodając mleko, do uzyskania gładkiej masy. Całość przykryć i odstawić na 30 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 st. C. Na patelni z grubym dnem rozgrzać 1 łyżkę oleju, a następnie smażyć cebulę i marchewkę przez 5 minut lub do zmięknięcia warzyw. Dodać grzyby, dalej smażyć przez 2-3 minuty, połączyć z wołowiną i smażyć przez 5 minut lub do jej zrumienienia. Do warzyw dodać pomidory i dusić przez 15 minut. Następnie wymieszać z fasolką, podgrzewać przez 5 minut, doprawić i zabezpieczyć przed utratą ciepła. W tym czasie olej rozdzielić do 4 form puddingowych. Wstawić je do piekarnika na 5 minut lub do momentu, gdy olej będzie gorący. Do foremek przelać ciasto i piec przez 20-25 minut lub do momentu, gdy urośnie i stanie się chrupiące. Upieczone ciastka przełożyć na półmisek, napełnić je masą mięsną i udekorować natką pietruszki.