Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szparagi z krewetkami i jajkiem na twardo

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Szparagi z krewetkami i jajkiem na twardo - składniki:
Szparagi z krewetkami i jajkiem na twardo - sposób przygotowania: Szparagi oczyść, odłam zdrewniałe części łodyg, a następnie umyj. Do wrzącej, lekko osolonej wody zakwaszonej sokiem z cytryny włóż szparagi i gotuj 3 minuty. Odsącz. Zetrzyj na tarce o drobnych oczkach osobno żółtka i białka. Na patelni roztop połowę masła, dodaj posiekany czosnek i krewetki, dopraw solą. Przesmażaj 2-3 minuty i dolej wino, odparuj. Na patelni rozpuść pozostałe masło, dodaj szparagi, podgrzewaj ok. minuty. Na talerz wyłóż szparagi, krewetki i posyp startym jajkiem. Dopraw solą i pieprzem.
Wyrafinowane szparagi w cieście francuskim