Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Azjatycka sałatka warzywna

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Azjatycka sałatka warzywna - składniki:
Azjatycka sałatka warzywna - sposób przygotowania: Przygotuj warzywa i owoce: obraną marchewkę pokrój w cienkie paseczki, ogórek dokładnie umyj i pokrój w słupki (nie obieraj ze skóry). Oczyść selera z włókien i pokrój go w cienkie paseczki. Dymkę drobno pokrój. Pomarańczę obierz ze skórki i pokrój na kawałki. Imbir obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Papryczkę chili pokrój w cienkie plasterki. Przygotuj sos: wymieszaj sok z cytryny, miód i olej, dodaj starty imbir i całość dopraw solą. Przygotowane składniki sałatki wymieszaj, dopraw sosem i na koniec dodaj posiekaną kolendrę.(dla 4 osób)

Informacje o Azjatycka sałatka warzywna

  • Letnie obiady na ochłodę. Bez gotowania

    Letnie obiady na ochłodę. Bez gotowania

    podniebienie, ale i oko. Co za kolory! Azjatycka sałatka warzywna 100 g młodej marchewki 100 g świeżego ogórka 100 g młodych porów 100 g selera naciowego 100 g dymki 1 pomarańcza sok z 1 cytryny 2 łyżki miodu 70 g korzenia imbiru 1 mała papryczka chili 3 łyżki oleju 1/2 pęczka świeżej kolendry