Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tort biały marakujowy
Tort biały marakujowy - składniki:
Tort biały marakujowy - sposób przygotowania:
- przepis na dwa torty o średnicy 20 cm
- Warstwy (od dołu):
- biszkopt czekoladowy
- ganasz z gorzkiej czekolady
- beza czekoladowa
- ganasz z gorzkiej czekolady
- biszkopt czekoladowy
- ganasz z gorzkiej czekolady
- glazura z białej czekolady
- biszkopt jaconda:
- 125 g mielonych migdałów
- 125 g cukru pudru
- 30 g mąki typ 550
- 10 g cukru
- 65 g jajek
- 25 g roztopionego masła
- 105 g białek
- 20 g cukru
- marakujowe cremeux:
- 115 g purée z owoców marakui
- 100 g cukru
- 145 g jajek
- 85 g białej czekolady
- 100 g masła
- mus z białej czekolady:
- 340 g mleka
- 70 g cukru
- 140 g żółtek
- 12 g żelatyny
- 70 g wody
- 250 g białej czekolady
- 800 g ubitej śmietany min. 33 proc.
- glazura z białej czekolady:
- 300 g białej czekolady
- 125 g mleka
- 50 g glukozy
- 2 g żelatyny
- naturalny barwnik z masła kakaowego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki