Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kurczak z miodem i cytryną
Kurczak z miodem i cytryną - składniki:
Kurczak z miodem i cytryną - sposób przygotowania:
W miseczce wymieszaj sok z cytryny, miód, oliwę i sól. Podudzia oprósz solą. Na dnie dużego naczynia do pieczenia ułóż obraną i pokrojoną w ósemki cebulę, pokrojone w plasterki cytryny, kawałki kurczaka i gałązki rozmarynu. Kurczaka posmaruj przygotowaną marynatą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C. Piecz 45-55 minut, co jakiś czas smarując mięso marynatą.
Informacje o Kurczak z miodem i cytryną
-
Kurczak pieczony - idealny na piknik i nie tylko
przepis na kurczaka z miodem i cytryną . Pałki kurczaka w miodzie 5 pałek kurczaka Marynata: 2 ząbki czosnku 1 szklanka sosu sojowego sok wyciśnięty z 1/2 pomarańczy 2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki wędzonej papryki w proszku (ostrej lub słodkiej - według gustu) rukola i plastry z 1/2 pomarańczy W
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki