Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ślimaczki z tortilli

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ślimaczki z tortilli - składniki:
  • Składniki ok. 20 ślimaczków:
  • 4 tortille pszenne (średnica każdej ok. 25 cm)
  • 1 wędzona pierś kurczaka (może być pieczona)
  • 2 kolorowe papryki
  • 1 marchewka
  • 1 długi ogórek
  • 150 g sera koziego (twarogowego)
  • sól
  • pieprz
Ślimaczki z tortilli - sposób przygotowania: Pierś kurczaka pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Warzywa umyj, wytnij z papryk gniazda nasienne, miąższ drobniutko pokrój. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połącz mięso z warzywami i odrobiną sera koziego. Każdy płat tortilli posmaruj kozim serem i ułóż na nim farsz. Zwiń tak jak naleśnik i zapiecz w piekarniku przez 5 minut w temperaturze 180 st. C. Po zapieczeniu pokrój w ślimaczki o szerokości 2 cm i okręć plastrem ogórka. Zepnij wykałaczką.

Informacje o Ślimaczki z tortilli

  • Szybkie menu na sylwestrową domówkę - kilka prostych przepisów

    Szybkie menu na sylwestrową domówkę - kilka prostych przepisów

    pszennych. Można z nich zrobić zwłaszcza różne roladki czy ślimaczki, a nawet ekspresowe minipizze . Jeśli nie chcesz korzystać ze sklepowych tortilli, możesz zrobić własne. Przepis wideo znajdziesz na samym dole slajdu. Ślimaczki z tortilli Składniki ok. 20 ślimaczków: 4 tortille pszenne (średnica

  • Piknik, grill, wycieczka - jemy w plenerze

    Piknik, grill, wycieczka - jemy w plenerze

    pieprzem kajeńskim, wymieszaj. Autor: Aneta Kosiba Cieszą oko i są pyszne. Jeśli nie lubisz sera koziego, zastąp go kremowym serkiem ziołowym. Ślimaczki z tortilli Składniki ok. 20 ślimaczków: 4 tortille pszenne (średnica każdej ok. 25 cm) 1 wędzona pierś kurczaka (może być pieczona) 2 kolorowe

  • Kurczak i warzywa - zgrany duet

    Kurczak i warzywa - zgrany duet

    tortilli Składniki ok. 20 ślimaczków: 4 tortille pszenne (średnica każdej ok. 25 cm) 1 wędzona pierś kurczaka (może być pieczona) 2 kolorowe papryki 1 marchewka 1 długi ogórek 150 g sera koziego (twarogowego) sól pieprz Pierś kurczaka pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Warzywa umyj, wytnij z papryk