Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Guacamole

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Guacamole - składniki:
Guacamole - sposób przygotowania: Pomidory i cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek, papryczkę i kolendrę drobno posiekaj. Awokado obierz, usuń pestki i w misce rozgnieć widelcem - natychmiast dodaj sok z limonki, dzięki temu awokado zachowa zielony kolor i nie sczernieje. Dodaj pozostałe składniki, dokładnie wymieszaj i dopraw solą. Rada: Jeśli nie chcesz, aby guacamole było bardzo ostre, nie dodawaj całej papryczki.

Informacje o Guacamole

  • Menu dnia w stylu meksykańskim

    Menu dnia w stylu meksykańskim

    Guacamole to jeden z najsłynniejszych specjałów kuchni meksykańskiej. Jeśli kupione przez ciebie awokado jest twarde i niedojrzałe, schowaj je do papierowej torebki i odłóż do szafki na 2-3 dni, by dojrzało. Gotowe guacamole podawaj z kawałkami kukurydzianej tortilli. Zobacz przepis na

  • Czy wiesz, z czego robi się guacamole i czym są hiszpańskie churros? [QUIZ]

    Czy wiesz, z czego robi się <strong>guacamole</strong> i czym są hiszpańskie churros? [QUIZ]

    quiz

  • Fajitas z kurczaka

    Fajitas z kurczaka

    skwierczące kawałeczki mięsa, a osobno tortille, dodatki (posiekana cebulka, guacamole, salsa). W ten sposób każdy może doprawić je , jak lubi najbardziej. Fajitas z kurczaka   Lubię, by fajitas były kolorowe, dlatego dodaję do niego różnokolorowe papryki

  • Menu dnia z deserem wartym grzechu

    interkulturowe danie, w którym wołowinę zastępuje drób, wieprzowina, a nawet krewetki. Pozostałe składniki to pole do kreatywności. Na pszenicznym lub kukurydzianym placku, oprócz mięsa muszą znaleźć się warzywa oraz dodatki: kwaśna śmietana, salsa, ser lub guacamole. Fajitas z kurczakiem i warzywami 2

  • Aperitif, pstrąg, sielawa

    Aperitif, pstrąg, sielawa

    plasterki, skrapiamy oliwą, grillujemy lub krótko smażymy i wykładamy na talerze. Sandacza układamy na jarzynach. Robimy salsę. Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i gotujemy ok. 5 min. Salsą polewamy sandacza lub podajemy ją osobno w miseczce. Pstrąg na guacamole

  • Hochlander - poznaj nowy, wyjątkowy ser żółty! Nowość! [PRZEPISY]

    Hochlander - poznaj nowy, wyjątkowy ser żółty! Nowość! [PRZEPISY]

    , Włoszech, Francji, Anglii, Chile i RPA. Założyciel i członek Klubu Szefów Kuchni. Hochlander na romantycznej kanapce dla niej! Składniki: Chleb żytni na zakwasie 2 kromki Ser Hochlander 2 plasterki Pasta guacamole 60 g Orzechy włoskie 4 szt Kiełki

  • Menu dnia z gorącą czekoladą pomarańczową

    Menu dnia z gorącą czekoladą pomarańczową

    rumienić. RADA: Do nadzienia możesz też dodać 4 łyżki ziaren kukurydzy. Podawaj gorące, z kwaśną śmietaną lub guacamole. Zobacz, jak zrobić guacamole Zobacz też przepis na: Quesadillas smażone z serem Idealny deser na jesienne, szare popołudnie. Tak przygotowaną gorącą czekoladę podawaj z

  • Menu dnia z łososiem w czerwonej marynacie

    Menu dnia z łososiem w czerwonej marynacie

    Alternatywa dla meksykańskiego guacamole - delikatny mus z awokado z cebulką,  pomidorkami cherry i aromatyczną bazylią. Podawaj go z ugotowanymi na twardo jajkami przepiórczymi, jako dodatek do grzanek lub blinów. Mus z awokado i bazylii Składniki: 1 awokado sok z 1/2 cytryny