Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ruloniki faszerowane piersią z kurczaka
Ruloniki faszerowane piersią z kurczaka - składniki:
Ruloniki faszerowane piersią z kurczaka - sposób przygotowania:
Rozgrzać olej (najlepiej olej w sprayu) na teflonowej patelni i smażyć polędwiczki po 2 minuty z każdej strony. Rozłożyć na blacie uprzednio usmażone naleśniki i każdy z nich posmarować cienką warstwą majonezu. Posypać poszatkowana sałatą, pozostawiając górną część placka pustą. Na sałatę wysypać posiekaną dymkę i ułożyć plasterki pomidora oraz 3-4 usmażone piersi z kurczaka. Skropić z wierzchi sosem humus rozcieńczonym sokiem z cytryny. Placki pozwijać w ścisłe rulony, zawsze zaczynając od dolnej części. Uwaga:
Do placków czy naleśników można, według uznania, dołożyć inne warzywa lub owoce, np. awokado, tartą marchew selera, ananasa, orzechy, itp.
- olej (najwygodniej w sprayu)
- 1 kg piersi z kurczaka
- 8 naleśników (lub 8 placków chlebowych typu lawasz)
- 300 g majonezu
- 1 mała główka lodowej sataty - poszatkowana
- 1/2 pęczka dymki posiekanej
- 4 pomidory - pokrojone na plastry
- humus (sos arabski z ciecierzycy ziaren sezamowych
- czosnku i soku z cytryny
- dostępny w niektórych sklepach z przyprawami orientalnymi)
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki