Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ruloniki faszerowane piersią z kurczaka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ruloniki faszerowane piersią z kurczaka - składniki:
Ruloniki faszerowane piersią z kurczaka - sposób przygotowania: Rozgrzać olej (najlepiej olej w sprayu) na teflonowej patelni i smażyć polędwiczki po 2 minuty z każdej strony. Rozłożyć na blacie uprzednio usmażone naleśniki i każdy z nich posmarować cienką warstwą majonezu. Posypać poszatkowana sałatą, pozostawiając górną część placka pustą. Na sałatę wysypać posiekaną dymkę i ułożyć plasterki pomidora oraz 3-4 usmażone piersi z kurczaka. Skropić z wierzchi sosem humus rozcieńczonym sokiem z cytryny. Placki pozwijać w ścisłe rulony, zawsze zaczynając od dolnej części. Uwaga: Do placków czy naleśników można, według uznania, dołożyć inne warzywa lub owoce, np. awokado, tartą marchew selera, ananasa, orzechy, itp.
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!