Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Filet z indyka z kremem szpinakowym
Filet z indyka z kremem szpinakowym - składniki:
Filet z indyka z kremem szpinakowym - sposób przygotowania:
Umyte i osuszone liście szpinaku ugotuj na parze przez 1 minutę. Następnie razem z czosnkiem i 3 kostkami lodu zmiksuj całość na gęsty krem, dopraw solą.
Plastry indyka umyj i osusz, a następnie gotuj na parze przez 5 minut.
Na dno talerza wyłóż sos szpinakowy i ugotowanego indyka. Dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą.
Informacje o Filet z indyka z kremem szpinakowym
-
Obiad na zielono
. Autor: Zuzanna Wiciejowska Filet z indyka i szpinakowy krem, przygotowane na parze, to delikatne i zarazem bardzo zdrowe danie obiadowe. Podawaj z ugotowanym ryżem lub ziemniakami. Filet z indyka z kremem szpinakowym 4 sznycle z filetu z indyka (ok. 100 g każdy) 350 g świeżego szpinaku baby 50 ml
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki