Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Chapati z warzywnym curry

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Chapati z warzywnym curry - składniki:
Chapati z warzywnym curry - sposób przygotowania: Surową ciecierzycę zalej wodą i odstaw na godzinę, aby napęczniała. Następnie dolej wody, tak by przykryła ciecierzycę, i gotuj, aż będzie miękka. Przygotuj curry: cebulę i ziemniaki pokrój w kostkę (o boku około 1,5 cm), kalafiora podziel na małe różyczki. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć drobno posiekane chili i pokrojone warzywa. Jeśli używasz ciecierzycy z puszki, to wrzuć ją razem z warzywami, jeśli ugotowanej - dodaj ją, gdy skończysz smażyć warzywa. Całość dopraw curry, solą i smaż, aż warzywa będą gotowe (ziemniaki powinny być miękkie, a kalafior lekko chrupiący). Curry podawaj z chapati lub tortillą.