Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pstrąg na dyniowym purée z gazowanym pasternakiem i emulsją ziołową
Pstrąg na dyniowym purée z gazowanym pasternakiem i emulsją ziołową - składniki:
Pstrąg na dyniowym purée z gazowanym pasternakiem i emulsją ziołową - sposób przygotowania:
Dynię obierz, pokrój na kawałki, przełóż na blachę do pieczenia, skrop olejem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na ok. 30 minut, aż zmięknie. Upieczoną dynię zmiksuj na purée.
Rybę oczyść, wyfiletuj, dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i natką. Filety zwiń w rulony, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 75 st. C i piecz 30 minut.
Pasternak oczyść i rozdrobnij. Do garnka wlej śmietanę i mleko, dodaj pasternak i zagotuj. Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową, a następnie przetrzyj przez sito i przelej do syfonu. Syfon nabij gazem i odstaw do lodówki. Olej zmiksuj z ziołami.
- 3 pstrągi (po mniej więcej 400 g)
- 1 kg dyni
- 300 g pasternaku
- 200 ml mleka
- 400 ml śmietany 36 proc.
- 100 ml oleju lnianego
- 100 g ziemniaków
- 2 ząbki czosnku
- 100 g ziół - natki pietruszki i koperku
- gałka muszkatołowa
- ziarna czarnuszki
- sól
- pieprz
Zwiastun jesieni: krem z dyni
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki