Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zakąska z łososia z czipsami śledziowymi i kawiorem z cytryny

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zakąska z łososia z czipsami śledziowymi i kawiorem z cytryny - składniki:
Zakąska z łososia z czipsami śledziowymi i kawiorem z cytryny - sposób przygotowania: Łososia umyj, osusz, drobniutko pokrój, dopraw do smaku solą, pieprzem i taką ilością śmietanki, aby otrzymać gładką konsystencję. Kurki obgotuj kilka minut we wrzątku, odcedź i dodaj do łososia. Cztery jajka ugotuj na twardo, przestudź, obierz i przekrój na pół, wyjmij żółtka (białka możesz wykorzystać do innej potrawy). Kromki chleba maczaj w roztrzepanym jajku i usmaż na oleju, a następnie wytnij z nich okręgi. Ogonki śledziowe usmaż na mocno rozgrzanym oleju. Przygotuj kawior z cytryny: wyciśnij sok z cytryn, zagotuj, dodaj agar, wymieszaj i schłodź. Za pomocą strzykawki wkraplaj sok z cytryny do zimnej wody, by powstały kuleczki. Na chlebie tostowym ułóż łososia, do środka włóż ugotowane żółtko, a na wierzch chipsy śledziowe. Podawaj z kawiorem z cytryny.Pieczoną rybę podawaj z purée dyniowym, pianką pasternakową i emulsją ziołową posypaną ziarnami czarnuszki.