Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z groszku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka z groszku - składniki:
Sałatka z groszku - sposób przygotowania: Zielony groszek ugotować w osolonej wodzie, 'wykąpać' w lodowatej, osuszyć. Włożyć do miski. Dodać oliwę, sól, pieprz, listki mięty, ricottę, skórkę cytryny. Delikatnie wymieszać.

Informacje o Sałatka z groszku

  • Menu dnia

    Menu dnia

    Sałatka z groszku konserwowego, papryki i jajek ugotowanych na twardo, serwowana w "miseczkach" z liści cykorii. Możesz ją podać jako dodatek do dania głównego lub jako przekąskę podczas imprezy. Zobacz przepis na sałatkę na liściach cykorii. Wytrawny placek z cebulowym nadzieniem

  • Esencja smaku

    Esencja smaku

    . To jedno z tych dań, na które gości się namawia. I które potem uwielbiają. Spróbujcie. Klops pieczony na ciepłej sałatce z groszku w lekkim vinaigrette dla 6 osób przygotowanie 120 minut łatwe Klops: 1 kg mięsa mielonego

  • Egzotycznie i łatwo - krewetki!

    Egzotycznie i łatwo - krewetki!

    majonezowa? Polecamy szybszą i prostszą sałatkę z groszkiem i krewetkami. Jeśli chcesz, możesz dodać do niej kukurydzę oraz nieco drobno pokrojonej czerwonej papryki. Sałatka z groszkiem i krewetkami 1 puszka groszku konserwowego (lub 1/2 opakowania groszku mrożonego) 200 g małych mrożonych krewetek 1

  • Co jeść w kwietniu?

    Co jeść w kwietniu?

    przechowywać w szczelnym woreczku w lodówce (przed włożeniem do lodówki lepiej go nie myć). Zobacz przepis na sałatkę z groszkiem, krewetkami i koperkiem. Dorsz z koperkiem w miodowo-musztardowej marynacie Składniki: 4 płaty dorsza 1 cytryna 2-3 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 2 łyżki oleju 2

  • Co jeść w czerwcu?

    Co jeść w czerwcu?

    żywe organizmy. Groszek był jednym z ulubionych warzyw Ludwika XIV, za sprawa którego zyskał na popularności we Francji, a później w Anglii i innych krajach Starego Kontynentu. Zobacz przepis na sałatkę z groszkiem i krewetkami . Zupa krem z groszku Składniki: 3 szklanki groszku 2 łyżki masła 1

  • Zielony groszek - w sałatce, przekąsce, daniu głównym

    Zielony <strong>groszek</strong> - w <strong>sałatce</strong>, przekąsce, daniu głównym

    i gotuj kolejne 5-6 minut. Zdejmij z ognia i dodaj masło, sok i skórkę z cytryny, boczek oraz ser, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj, przykryj pokrywką i odstaw na 2 minuty. Podawaj na gorąco. Autorki: Paulina Kałka, Zuzanna Wiciejowska Sałatka z groszku i krewetek to dobry pomysł na przystawkę