Sałatka z groszku
- 1/2 kg zielonego świeżo łuskanego groszku
- 125 g ricotty
- kilka listków mięty
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka startej skórki cytrynowej
- sól
- pieprz
Informacje o Sałatka z groszku
-
Menu dnia
Sałatka z groszku konserwowego, papryki i jajek ugotowanych na twardo, serwowana w "miseczkach" z liści cykorii. Możesz ją podać jako dodatek do dania głównego lub jako przekąskę podczas imprezy. Zobacz przepis na sałatkę na liściach cykorii. Wytrawny placek z cebulowym nadzieniem
-
Esencja smaku
. To jedno z tych dań, na które gości się namawia. I które potem uwielbiają. Spróbujcie. Klops pieczony na ciepłej sałatce z groszku w lekkim vinaigrette dla 6 osób przygotowanie 120 minut łatwe Klops: 1 kg mięsa mielonego
-
Egzotycznie i łatwo - krewetki!
majonezowa? Polecamy szybszą i prostszą sałatkę z groszkiem i krewetkami. Jeśli chcesz, możesz dodać do niej kukurydzę oraz nieco drobno pokrojonej czerwonej papryki. Sałatka z groszkiem i krewetkami 1 puszka groszku konserwowego (lub 1/2 opakowania groszku mrożonego) 200 g małych mrożonych krewetek 1
-
Co jeść w kwietniu?
przechowywać w szczelnym woreczku w lodówce (przed włożeniem do lodówki lepiej go nie myć). Zobacz przepis na sałatkę z groszkiem, krewetkami i koperkiem. Dorsz z koperkiem w miodowo-musztardowej marynacie Składniki: 4 płaty dorsza 1 cytryna 2-3 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 2 łyżki oleju 2
-
Co jeść w czerwcu?
żywe organizmy. Groszek był jednym z ulubionych warzyw Ludwika XIV, za sprawa którego zyskał na popularności we Francji, a później w Anglii i innych krajach Starego Kontynentu. Zobacz przepis na sałatkę z groszkiem i krewetkami . Zupa krem z groszku Składniki: 3 szklanki groszku 2 łyżki masła 1
-
Zielony groszek - w sałatce, przekąsce, daniu głównym
i gotuj kolejne 5-6 minut. Zdejmij z ognia i dodaj masło, sok i skórkę z cytryny, boczek oraz ser, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj, przykryj pokrywką i odstaw na 2 minuty. Podawaj na gorąco. Autorki: Paulina Kałka, Zuzanna Wiciejowska Sałatka z groszku i krewetek to dobry pomysł na przystawkę
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki