Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Calvados jabłkowy
Calvados jabłkowy - składniki:
Calvados jabłkowy - sposób przygotowania:
W szklance mieszamy kruszony lód z cukrem brązowym (najlepiej drewnianą łyżką lub tłuczkiem), następnie dodajemy sok jabłkowy i calvados. Podajemy schłodzone.
- 40 ml calvadosu
- 20 ml soku jabłkowego
- 2 łyżeczki cukru brązowego (trzcinowego)
- 1 limonka
- lód
Informacje o Calvados jabłkowy
-
Calvados
'Calvados to coś więcej niż trunek - to sposób bycia' - to fragment piosenki Wojciecha Młynarskiego o ulubionym napoju bohaterów 'Łuku Triumfalnego' Remarque'a. Calvados - jabłkowe brandy, które świetnie pasuje do drobiu, wieprzowiny, naleśników, jabłek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki