Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pikantny sos z papai

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pikantny sos z papai - składniki:
Pikantny sos z papai - sposób przygotowania: Składniki marynaty wymieszać. Papaję przekroić na pół. Łyżką usunąć nasiona. Obrać i pokroić na półksiężyce. Do marynaty włożyć polędwicę i papaję. Odstawić na 20 min. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć mięso wyjęte z marynaty ok. 2 min. Następnie odwrócić plastry polędwicy, dodać papaję z pozostałą marynatą i przekrojoną na pół dymkę. Smażyć kolejne 2 min. Powstanie ostro-słodki sos. Na suchej patelni podsmażyć garść orzeszków ziemnych. Na talerzu położyć plastry polędwicy, papaję, dymkę. Posypać orzeszkami. Podawać z ryżem jaśminowym.