Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron ryżowy smażony z grzbami shiitake i schabem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaron ryżowy smażony z grzbami shiitake i schabem - składniki:
Makaron ryżowy smażony z grzbami shiitake i schabem - sposób przygotowania: Makaron zalać gorącą wodą. Odstawić na 2-3 min. Odcedzić. Grzyby zagotować - ok. 5 min. Odcedzić, ostudzić. Pokroić w cienkie paseczki. Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Dodać sos sojowy, sherry, imbir, czosnek, olej sezamowy. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć mięso, grzyby, dymkę. Mąkę ziemniaczaną dodać do wywaru. Zalać mięso. Wymieszać. Dodać makaron i smażyć 2 min. Można posypać cienko pokrojonymi listkami sałaty lodowej.