Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makaron ryżowy smażony z grzbami shiitake i schabem
Makaron ryżowy smażony z grzbami shiitake i schabem - składniki:
Makaron ryżowy smażony z grzbami shiitake i schabem - sposób przygotowania:
Makaron zalać gorącą wodą. Odstawić na 2-3 min. Odcedzić. Grzyby zagotować - ok. 5 min. Odcedzić, ostudzić. Pokroić w cienkie paseczki. Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Dodać sos sojowy, sherry, imbir, czosnek, olej sezamowy. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć mięso, grzyby, dymkę. Mąkę ziemniaczaną dodać do wywaru. Zalać mięso. Wymieszać. Dodać makaron i smażyć 2 min. Można posypać cienko pokrojonymi listkami sałaty lodowej.
- 1 opakowanie makaronu ryżowego
- 5 suszonych grzybów shiitake
- 25 dag schabu
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 2 łyżki wytrawnego sherry
- 2 ząbki czosnku (rozgniecione)
- 1 łyżka startego świeżego imbiru
- 3 łyżki oleju arachidowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 5 dymek pokrojonych
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 3/4 szklanki wywaru z kurczaka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki