Langos (placek węgierski)
Informacje o Langos (placek węgierski)
-
Z pysznej pizzy słyną nie tylko Włosi. Oto jej odpowiedniki z różnych stron globu
. Langosz zyskał popularność nie tylko na Węgrzech, ale też w Czechach i na Słowacji. Langos (placek węgierski) Składniki: 2-3 sypkie ziemniaki 30 g drożdży 1 łyżka cukru 1.5 szklanki mleka 400 g mąki 4 łyżki oleju sól olej do smażenia Sposób przygotowania: Rozetrzeć drożdże z cukrem i
-
Gulasz, leczo, langosze - węgierskie inspiracje
również bardzo popularny w kuchni słowackiej. Podaje się go najczęściej z czosnkowym masłem, śmietaną, tartym żółtym serem oraz szynką lub boczkiem. Langos (placek węgierski) 2-3 sypkie ziemniaki 30 g drożdży 1 łyżka cukru 1,5 szklanki mleka 400 g mąki 4 łyżki oleju sól olej do smażenia
-
Gotuj światowo i oszczędzaj. Pomysły z różnych stron
słodko - z konfiturą. Możesz jednak nieco poeksperymentować z dodatkami i np. posypać placuszki podsmażoną wędliną (może też być boczek), albo przygotować je w wersji a la pizza - z przecierem pomidorowym, podsmażonymi pieczarkami i serem. Langos (placek węgierski) 2-3 sypkie ziemniaki 30 g drożdży
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki