Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Młode buraki z orzechami i rukolą
Młode buraki z orzechami i rukolą - składniki:
Młode buraki z orzechami i rukolą - sposób przygotowania:
We wrzątku z solą i cukrem ugotować buraki w skórkach z pozostawionymi kilkucentymetrowymi łodygami. Z ostudzonych delikatnie zdjąć skórkę, łodygi zostawić, większe sztuki przeciąć na pół lub w ćwiartki. Orzechy uprażyć powoli na małym ogniu na patelni, aż lekko się zrumienią. Składniki sosu wymieszać. Powinien być słodko orzechowy. Połączyć sos z burakami (można przygotować wcześniej, wtedy buraki się w nim zamarynują). Buraki rozłożyć na talerzach, posypać rukolą, orzechami i fetą. Można skropić dodatkowo olejem orzechowym.
Informacje o Młode buraki z orzechami i rukolą
-
Młode
. Młode buraki z orzechami i rukolą: 2-3 pęczki małych buraków, garść rukoli, garść orzechów włoskich, ew. 2 łyżki kruszonej greckiej fety sos: 3 łyżki oleju orzechowego, 3 łyżki oliwy extra vergine, 3 łyżki balsamico, 1 łyżka płynnego miodu, sól, pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki