Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa Sałacianka (z sałatą masłową i śmietaną)
Zupa Sałacianka (z sałatą masłową i śmietaną) - składniki:
Zupa Sałacianka (z sałatą masłową i śmietaną) - sposób przygotowania:
Cielęcinę opłukać, zalać 1,5-2 l zimnej wody, dodać przyprawy i cebulę. Zagotować. Gotować na małym ogniu. Odszumować. Sałatę umyć i porwać na drobne kawałki. Dodać do wywaru i gotować, aż stanie się bardzo miękka, rozpadająca. Miękkie mięso wyjąć z wywaru, oddzielić od kości i pokroić w kostkę. Dodać do zupy. Śmietanę zahartować (wlać do niej trochę gorącego wywaru, a kiedy się ogrzeje, połączyć z resztą zupy). Na koniec ewentualnie zakwasić cytryną i dodać szczypiorek. Dosmakować. Zupę można przygotować na wodzie bez dodatku mięsa.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki