Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Maca

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Maca - składniki:
Maca - sposób przygotowania: Mąkę wymieszać z wodą. Ciasto wyrobić. Rozwałkować na placki. Kroić: w paski, prostokąty, kwadraty itd. Piec w temp. 220 st. "do przypalenia".

Informacje o Maca

  • Big Mac za 5 zł i dwie nowe kanapki - tak McDonald's świętuje 50-te urodziny Big Maca

    Big <strong>Mac</strong> za 5 zł i dwie nowe kanapki - tak McDonald's świętuje 50-te urodziny Big <strong>Maca</strong>

    Big Mac - jeden z najbardziej znanych burgerów świata - obchodzi w tym roku swoje 50-te urodziny. Przynajmniej w Europie, bo w USA kanapka pojawiła się rok wcześniej, w 1967 roku. Trzy wcielenia Big Maca Big Mac za 5 zł w weekend Z okazji okrągłych urodzin sieć przygotowała dla fanów burgera kilka

  • Do chrupania

    . Można posypać je kminkiem, makiem, sezamem. Można owinąć szynką parmeńską i chrupać. Maca wycięta w dowolny kształt i włożona do szklanego wazonu może być świetną dekoracją na stole. PALUCHY 2 łyżki suchych drożdży, 450 ml

  • Na jesienny chłód - rosół

    Na jesienny chłód - rosół

    Pierożki kreplach Pulpeciki z macy do rosołu 2 chlebki maca, bardzo drobno zmielone (najlepiej zmielić macę w malakserze lub za pomocą blendera ręcznego) 2 jajka, żółtka i białka oddzielnie 2 czubate łyżki natki pietruszki, drobno posiekanej 2 łyżki bulionu z kurczaka 2 łyżki oleju lub

  • U bram Roztocza: Krzeszów

    U bram Roztocza: Krzeszów

    Młoda kura nadziewana macą, rabarbarem, orzechami i miodem 1 kura 2-3 garści młodych pokrzyw (ew. natki pietruszki) 1/4 kostki masła 4 rabarbarowe kije

  • A MORZE na północ? Co dziś jedzą Estończycy

    A MORZE na północ? Co dziś jedzą Estończycy

    Ambroziewicz Kama i zakuska Kama to mieszanka zmielonych ziaren i grochu, którą miesza się z kefirem i jada - równie chętnie jak owsiankę na śniadanie bądź jako deser. Jeszcze nie zrobiła kariery jak peruwiańska maca czy pszenne zarodki. W restauracji The

  • Przepisy zwyciężczyni drugiej edycji MasterChefa

    Przepisy zwyciężczyni drugiej edycji MasterChefa

    bazylii sok z 1 limonki sól morska świeżo zmielony czarny pieprz Jagnięcina 4 kawałki combra jagnięcego o wadze 200 g każdy 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól gruboziarnista młotkowany kolorowy pieprz olej do smażenia 1 łyżka masła klarowanego 10 gałązek tymianku Maca 150 g mąki pszennej 150 g mąki

  • Owocowa lekkość

    Owocowa lekkość

    obtocz je w mace kukurydzianej, następnie ułóż je na dnie naczynia do zapiekania. Zmiksuj razem jajka, mleko, mąkę, cukier, wanilię i sól. Gotowe ciasto wylej do formy i zapiekaj przez ok. 50 minut , aż stanie się złociste i puszyste. Po upieczeniu wierzch clafoutis oprósz cukrem pudrem.

  • "Indyjskie złoto", edamame i smażenie potwietrzem. Tak będziemy jeść i gotować w 2018 roku

    "Indyjskie złoto", edamame i smażenie potwietrzem. Tak będziemy jeść i gotować w 2018 roku

    macy w proszku albo odżywki białkowej dla sportowców. Wyznaczanie trendów Na jakiej podstawie Pinterest przewiduje, co będziemy jeść, pić i jak gotować w nadchodzącym roku? Serwis bierze pod uwagę liczbę wyszukiwań konkretnych fraz, przepisów, zdjęć czy informacji zdrowotnych na temat różnych produktów