Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szpinak i papryka na grzankach

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Szpinak i papryka na grzankach - składniki:
Szpinak i papryka na grzankach - sposób przygotowania: Na 4 łyżkach oliwy zeszklić 2 posiekane ząbki czosnku, dodać umyte liście szpinaku, dusić, aż zmiękną, doprawić solą i pieprzem (do oliwy można dodać szynkę pokrojoną w paseczki). Jeśli szpinak jest mokry, odcisnąć. Paprykę pokroić w paski, posypać solą, pieprzem i plasterkami czosnku, polać oliwą. Grzanki natrzeć rozciętym ząbkiem czosnku i rozkrojonym pomidorem, skropić oliwą. Wierzch dekorować szpinakiem lub plastrami pieczonej papryki z czosnkiem.
Szkoła przygotowywania przetworów: marynowana papryka