Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wołowina w pomarańczach

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Wołowina w pomarańczach - składniki:
Wołowina w pomarańczach - sposób przygotowania: Wołowinę pokroić w małe (3x3 cm), cienkie plasterki. Usmażyć partiami na głębokim oleju, odsączyć z tłuszczu. Wszystkie składniki prócz wołowiny i octu zagotować. Dodać wołowinę, wymieszać i dusić prawie do miękkości. Pod koniec duszenia dodać ocet ryżowy i na małym ogniu gotować jeszcze 15 min. Ostudzić (najlepiej przygotować dzień wcześniej). Usunąć imbir i pomarańcze. Z pomarańczy odkroić skórkę bez albedo i pokroić w cienkie paseczki. Podawać plasterki wołowiny na zimno, posypane skórką pomarańczy.
Zrazy zawijane, czyli pakunek ze spodziewajką

Informacje o Wołowina w pomarańczach

  • Pomarańcze z bratem

    . W końcu przestaliśmy się gwałtownie kłócić. A potem zaczęliśmy z Marcinem razem pracować i poznawać całą masę cudownych pomarańczowych dań, od chińskiej wołowiny w pomarańczach z Mekongu po kaczkę w gorzkim sosie cytrusowym z Absyntu. Od szampana z sokiem świeżo wyciśniętym z pomarańczy na śniadanie