Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wołowina w pomarańczach
Wołowina w pomarańczach - składniki:
Wołowina w pomarańczach - sposób przygotowania:
Wołowinę pokroić w małe (3x3 cm), cienkie plasterki. Usmażyć partiami na głębokim oleju, odsączyć z tłuszczu. Wszystkie składniki prócz wołowiny i octu zagotować. Dodać wołowinę, wymieszać i dusić prawie do miękkości. Pod koniec duszenia dodać ocet ryżowy i na małym ogniu gotować jeszcze 15 min. Ostudzić (najlepiej przygotować dzień wcześniej). Usunąć imbir i pomarańcze. Z pomarańczy odkroić skórkę bez albedo i pokroić w cienkie paseczki. Podawać plasterki wołowiny na zimno, posypane skórką pomarańczy.
- 0.5 kg zadniej wołowiny bez kości
- 2 pomarańcze pokrojone w plastry
- 200 g korzenia imbiru pokrojonego w plastry
- 400 g cukru
- 250 ml sosu sojowego
- 1 łyżeczka pasty paprykowej sambal oelek
- 125 ml czarnego octu ryżowego
- 200 ml wody do gotowania
- olej do głębokiego smażenia
Zrazy zawijane, czyli pakunek ze spodziewajką
Informacje o Wołowina w pomarańczach
-
Pomarańcze z bratem
. W końcu przestaliśmy się gwałtownie kłócić. A potem zaczęliśmy z Marcinem razem pracować i poznawać całą masę cudownych pomarańczowych dań, od chińskiej wołowiny w pomarańczach z Mekongu po kaczkę w gorzkim sosie cytrusowym z Absyntu. Od szampana z sokiem świeżo wyciśniętym z pomarańczy na śniadanie
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki