Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ryba w winogronach

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ryba w winogronach - składniki:
  • 8 filetów soli
  • masło do smażenia
  • Sos:
  • 2 posiekane szalotki
  • 30 g masła
  • 100 ml białego wina
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml śmietany
  • 200 g winogron przekroić na pół
  • wyjąć pestki
  • sól
  • pieprz
Ryba w winogronach - sposób przygotowania: Filety usmażyć na maśle. Odstawić, trzymać w cieple. Zrobić sos do ryby: szalotkę podsmażyć na maśle, dodać wino, bulion warzywny. Gotować, aż ilość płynu zmniejszy się o połowę, dodać śmietanę, winogrona, sól, pieprz. Polać rybę sosem.