Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Saganaki z serem i jajkiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Saganaki z serem i jajkiem - składniki:
Saganaki z serem i jajkiem - sposób przygotowania: Na małej patelni rozgrzać oliwę i wrzucić plasterki sera grubości ok. 1 cm. Dodać paski papryki. Kiedy ser jest rumiany, obrócić go i zalać jajkami. Posypać solą i pieprzem. Chwilę posmażyć i wstawić do gorącego piekarnika, by jajka dopiekły się z wierzchu.
Faszerowane jaja w skorupkach

Informacje o Saganaki z serem i jajkiem

  • Saganaki, czyli dania ze specjalnej patelni

    Saganaki, czyli dania ze specjalnej patelni

    . Saganaki z serem i jajkiem: 100 g sera kefalotiri lub halloumi, 1 strąk ostrej papryki (lub wiórki cebuli), 1 roztrzepane jajko, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz Na małej patelni rozgrzać oliwę i wrzucić plasterki sera o grubości ok. 1 cm. Dodać paski papryki. Kiedy ser jest rumiany