Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Gruszkowe risotto
Gruszkowe risotto - składniki:
Gruszkowe risotto - sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać 1/2 porcji masła, wsypać ryż, mieszać, aż się ryż przyrumieni. Stopniowo dolewać bulion, mieszając. Pod koniec gotowania dodać obraną, pokrojoną w drobną kosteczkę gruszkę i drobno pokrojony ser pecorino. Całość wymieszać i gotować ok. 2-3 minut. Patelnię zdjąć z ognia. Dodać masło i parmezan i całość ponownie wymieszać. Dodać sól, odrobinę białego pieprzu - tak jak lubicie.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki