Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Paszteciki z serem feta

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Paszteciki z serem feta - składniki:
Paszteciki z serem feta - sposób przygotowania: Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Utrzyj pozostałe składniki ciasta. Połącz wszystko razem, dodaj dwie łyżki wody. Zagnieć, aż powstanie luźne ciasto. Wstaw do lodówki, by stężało. Rozwałkuj, uformuj wąski podłużny prostokąt. Nałóż nadzienie na środek i zwiń długi, wąski wałek z nadzieniem w środku. u Posmaruj wierzch roztrzepanym białkiem i pokrój wałek w nieduże porcje. Ułóż na pergaminie na blasze do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C, piecz ok. 15-20 minut.
Przepis na prawdziwą pieczoną fetę prosto z Grecji [KUCHNIE ŚWIATA]