Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sandacz zapiekany z masłem cytrynowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sandacz zapiekany z masłem cytrynowym - składniki:
Sandacz zapiekany z masłem cytrynowym - sposób przygotowania: W misce wymieszać masło, natkę pietruszki, skórkę cytrynową, musztardę i chrzan. Rybę posolić. Jedną jej stronę posmarować cytrynowym masłem. Delikatnie zgiąć (można sobie pomóc, spinając rybę dużą wykałaczką). Ważne, by masło było w środku. Rybę przełożyć do naczynia do zapiekania. u Piec ok. 15 min w temp 180 st. C. Sandacza położyć na liściach sałaty rzymskiej. Polać sosem powstałym przy pieczeniu. Posypać białym pieprzem, skropić sokiem z cytryny.
Sandacz z kurkami, bobem i palonym masłem [Gotuj z Melanią]