Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Płatki ziemniaczane

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Płatki ziemniaczane - składniki:
Płatki ziemniaczane - sposób przygotowania: Ziemniaki przetrzeć przez praskę, wymieszać z masłem. Wrzucić do miksera z białkami i zmiksować. Powstanie spójna, rzadka masa. Doprawić, wymieszać ze szczypiorkiem. Na pergaminie rozsmarowywać płasko i w miarę równo krążki o średnicy ok. 5 cm. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150-160 st. C i piec powoli, aż się zrumienią. Zdjąć z pergaminu, póki ciepłe. Powinny być złote, chrupiące i cienkie.

Informacje o Płatki ziemniaczane

  • Mille-feuille

    profesjonalizmu. Nie ma co ograniczać się do słodyczy. Pomysłów na wytrawną wieżę jest jeszcze więcej. Ciasto francuskie lub filo nadal pasują. Nadają się też surowe plastry kalarepy, japońskiej rzepy, płatki ziemniaczane lub parmezanowe. Te ostatnie łatwo zrobić: na teflonowej patelni

  • Idziesz do sklepu po mąkę, a tam... Co zrobić z mąki z kokosa i ciecierzycy? Praktyczne porady

    Idziesz do sklepu po mąkę, a tam... Co zrobić z mąki z kokosa i ciecierzycy? Praktyczne porady

    BLENDER HENDI Blender SENCOR SHB 4360 Porównaj ceny > Sprawdź ceny > Porównaj ceny > źródło: Okazje.info Mąka i skrobia ziemniaczana to ten sam produkt - czyli biały, mocno rozdrobniony proszek uzyskany z ziemniaków. Istnieje również mąka z płatków ziemniaczanych, ma