Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Truskawki w winie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Truskawki w winie - składniki:
Truskawki w winie - sposób przygotowania: Truskawki umyć. Usunąć szypułki. Większe przekroić. Przełożyć do miski. Owoce skropić octem balsamicznym. Posypać cukrem. Zalać winem i schłodzić (ok. 2 godz.)

Informacje o Truskawki w winie

  • Sezon na truskawki!

    Sezon na truskawki!

    truskawek z winem musującym. Poniżej przedstawiamy, nieco bardziej skomplikowany, przepis na truskawkową margaritę. Margarita truskawkowa 40 ml srebrnej tequili 10 ml likieru z pomarańczy 200 g świeżych lub mrożonych truskawek 20 ml syropu cukrowego splash (ok. 5 ml) soku z limonki kilka kostek lodu