Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z buraczków i fasolki szparagowej

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka z buraczków i fasolki szparagowej - składniki:
Sałatka z buraczków i fasolki szparagowej - sposób przygotowania: Buraki w skórce gotować przez 30 min, aż będą miękkie po nakłuciu czubkiem noża. Czas gotowania zależy od ich wielkości. Fasolkę oczyścić, wrzucić do wrzątku, gotować do miękkości (3-5 min). Opłukać w zimnej wodzie. Buraki ostudzić, obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Przygotować sos: wymieszać ocet, oliwę, czosnek, kumin oraz po pół łyżeczki soli i pieprzu. Na półmisku rozłożyć fasolkę, buraczki. Pokruszyć kozi ser i polać sosem.