Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Cielęce kotlety mielone
Cielęce kotlety mielone - składniki:
Cielęce kotlety mielone - sposób przygotowania:
Cebulę zeszklić na maśle i delikatnie zrumienić. Do miski wrzucić mięso, namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę, usmażoną cebulę z masłem, czosnek, jajko, sól, pieprz, szczyptę gałki muszkatołowej.
Wyrabiać ręką, aż masa stanie się spójna i gładka. Usmażyć nieduży kotlecik, spróbować, uzupełnić przyprawy, dodać tartej bułki, jeśli masa jest za luźna. Uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoto. Dodać na patelnię kawałek masła, zmniejszyć ogień. Smażyć pod przykrywką na małym ogniu, aż kotlety dojdą w środku.
Informacje o Cielęce kotlety mielone
-
Makaron z serem
. Cielęce kotlety mielone 700 g mielonej cielęciny 3 kromki bułki namoczone w mleku 1 jajko 1 cebula pokrojona w kostkę 3-4 łyżki masła 1
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki