Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Cielęce kotlety mielone

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Cielęce kotlety mielone - składniki:
Cielęce kotlety mielone - sposób przygotowania: Cebulę zeszklić na maśle i delikatnie zrumienić. Do miski wrzucić mięso, namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę, usmażoną cebulę z masłem, czosnek, jajko, sól, pieprz, szczyptę gałki muszkatołowej. Wyrabiać ręką, aż masa stanie się spójna i gładka. Usmażyć nieduży kotlecik, spróbować, uzupełnić przyprawy, dodać tartej bułki, jeśli masa jest za luźna. Uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoto. Dodać na patelnię kawałek masła, zmniejszyć ogień. Smażyć pod przykrywką na małym ogniu, aż kotlety dojdą w środku.