Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Szpinak z białym winem
Szpinak z białym winem - składniki:
Szpinak z białym winem - sposób przygotowania:
Na patelni podgrzać oliwę i masło. Dodać pokrojoną w kostkę szalotkę i cukier. Mieszając, smażyć na małym ogniu ok. 5 min. Kiedy szalotka się zrumieni, wlać wino. Odparowywać przez 3 min. Dodać bulion, groszek, sól, pieprz, szpinak i sok z cytryny. Podgrzewać, aż szpinak zmięknie i składniki się połączą. Dobre ciepłe danie na mało kaloryczną (porcja - 115 kalorii) kolację.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki