Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Grzybowa krem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Grzybowa krem - składniki:
Grzybowa krem - sposób przygotowania: Do miski wrzucić suszone grzyby i zalać je gorącą wodą. W rondelku podgrzać masło i podsmażyć na lekki brąz cebulę, czosnek i tymianek. Odcedzić grzyby (uwaga: nie wylewać wody) i z prawdziwkami i podgrzybkami wrzucić do rondelka z cebulą. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć 5 min, aż będą miękkie. Do rondla wlać bulion warzywny i zachowaną wodę. Wolno gotować około 20 min. Mieszając, dodać śmietanę i gotować kolejnych kilka minut. Zmiksować wszystko za pomocą ręcznego blendera, przetrzeć przez sitko i odstawić. Zupę przed podaniem podgrzać. Nalać do misek. Skropić oliwą truflową. Posypać natką.

Informacje o Grzybowa krem

  • Święta "last minute"

    Święta "last minute"

    potrawy, by w święta nakarmić czymś rodzinę? Oto nasz pomysł na szybkie i smaczne wigilijne menu. Zupę grzybową możesz zarówno zabielić, np. za pomocą śmietany, jak i pozostawić "czystą". Jeśli chcesz, możesz - wzorek Jakuba Kuronia - przygotować aksamitny grzybowy krem. Zupa krem z grzybów