Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mała tarta z grzybami
Mała tarta z grzybami - składniki:
Mała tarta z grzybami - sposób przygotowania:
Rozłożyć ciasto francuskie na posypanym mąką blacie. Wyciąć cztery15-centymetrowe koła. Umieścić je na papierze do pieczenia i wstawić do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 200 st. C. W rondelku roztopić masło. Wrzucić grzyby i smażyć przez blisko 5 min. Rondel zdjąć z gazu, dodać parmezan, czosnek i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Nałożyć farsz na przygotowane ciasto. Brzegi posmarować ubitym jajkiem. Piec 20 min, aż ciasto napęcznieje i będzie złociste.
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 25 g masła
- 300 g pieczarek lub boczniaków lub mrożonych grzybów leśnych
- 25 g startego parmezanu
- 1 posiekany ząbek czosnku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 ubite jajko
- mąka do posypania ciasta
Mini tarty dla każdego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki