Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mała tarta z grzybami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Mała tarta z grzybami - składniki:
Mała tarta z grzybami - sposób przygotowania: Rozłożyć ciasto francuskie na posypanym mąką blacie. Wyciąć cztery15-centymetrowe koła. Umieścić je na papierze do pieczenia i wstawić do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 200 st. C. W rondelku roztopić masło. Wrzucić grzyby i smażyć przez blisko 5 min. Rondel zdjąć z gazu, dodać parmezan, czosnek i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Nałożyć farsz na przygotowane ciasto. Brzegi posmarować ubitym jajkiem. Piec 20 min, aż ciasto napęcznieje i będzie złociste.
Mini tarty dla każdego