Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krem do babeczek

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krem do babeczek - składniki:
Krem do babeczek - sposób przygotowania: Cukier i 3/4 mleka zagotować. Mąkę wymieszać z pozostałym mlekiem. Do gotującego się mleka wlewać mleko z mąką, mieszając. Do gorącej masy dodać małymi porcjami masło, jednocześnie ucierając. Można kupić gotowe korpusy kruchych babeczek. Krem nakładamy ciepły. Najlepiej użyć do tego worka cukierniczego, ale można wykorzystać pergamin złożony w tubkę. Babeczki dekorować pierwszymi truskawkami i pokrojoną w cienkie paski miętą.

Informacje o Krem do babeczek

  • Brokuły - nie tylko zupa krem [7 PRZEPISÓW]

    Brokuły - nie tylko zupa krem [7 PRZEPISÓW]

    Tu zdecydowanie można sięgnąć po mrożonkę, jeśli akurat nie możemy dostać świeżego brokuła w sklepie. Zupa krem z brokułów i kalafiorów wyśmienicie smakuje z dodatkiem pleśniowego sera. Jeśli go nie lubicie, możecie dodać do niej również kawałki fety lub mozzarelli. 1/2 kg kalafiora 1/2 kg brokuł

  • Cytrynowe delicje

    Cytrynowe delicje

    . Udekoruj kremem wystudzone babeczki, podawaj. Zobacz też przepis na biszkopt z kremem cytrynowym Deser z cytrynowym kremem mascarpone Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 250 g serka mascarpone 125 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru pudru sok z 1 cytryny cukier puder i 1 zielone

  • Łyk i kęs - przepisy na przyjęcie

    Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy na pół, usuwamy pestki i siekamy. Łączymy ser z bazylią i 2 łyżeczkami oliwy, doprawiamy solą i pieprzem. Kremem napełniamy babeczki. Pomidory mieszamy z pozostałą oliwą, solimy i pieprzymy. Nakładamy niewielkie porcje na serowy krem i dekorujemy połówkami

  • Dolce vita nad Sekwaną

    Dolce vita nad Sekwaną

    ognia i ubijamy tak długo, aż masa bezowa dwukrotnie powiększy objętość. Zmniejszamy obroty miksera, dodajemy wanilię i - po kawałeczku - masło. Kolejny kawałek masła dodajemy, kiedy poprzedni połączy się z masą. Po dodaniu ostatniego kawałka ubijamy jeszcze 5-10 minut. Powstałym kremem dekorujemy