Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Karaibska zupa rybna z warzywami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Karaibska zupa rybna z warzywami - składniki:
Karaibska zupa rybna z warzywami - sposób przygotowania: W rondlu stopić masło, wrzucić posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i, mieszając, smażyć na wolnym ogniu, aż cebula się zeszkli. Potem dodać ziarna kukurydzy (odcedzoną konserwową kukurydzę dodać pod koniec gotowania), dynię i ziemniaki pokrojone w drobną kostkę oraz oczyszczoną z gniazda nasiennego i drobno posiekaną papryczkę chili. Mieszając, smażyć 5-8 min, po czym wlać wywar i przecier pomidorowy, wrzucić listek laurowy, pokruszony tymianek, starannie wszystko wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować. Następnie zmniejszyć ogień i gotować bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa będą prawie miękkie. Dodać pokrojoną na kawałki rybę i gotować razem 15 min. Gorącą zupę rozlać do talerzy, obok podać pokrojoną na cząstki limonkę.