Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ciasto pierogowe bez jajek
Ciasto pierogowe bez jajek - składniki:
Ciasto pierogowe bez jajek - sposób przygotowania:
Mąkę przesiać do miski, wymieszać z odrobiną soli (choć nie jest to konieczne, bo pierogi będą gotowane w posolonej wodzie). Mieszając, powoli wlewać bardzo gorącą wodę. Gdy masa przestygnie, dodać olej i starannie zagnieść dłońmi gładkie, elastyczne ciasto. Takie ciasto dobrze się rozwałkowuje, po ugotowaniu jest dość miękkie i delikatne w smaku.
Informacje o Ciasto pierogowe bez jajek
-
Kulinarny niezbędnik - przepisy na ciasta, które warto znać!
temu będzie bardziej elastyczne. Jeśli nie masz pomysłu na nadzienie, sprawdź przepisy na pierogi z naszej bazy. Ciasto pierogowe bez jajek 2 szklanki dobrej mąki (np. typ 480 lub 500) ok. 1/2 szklanki gorącej wody łyżeczka oleju ewentualnie szczypta soli troszkę mąki do podsypywania Mąkę
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki