Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ravioli w zielonym cieście

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ravioli w zielonym cieście - składniki:
Ravioli w zielonym cieście - sposób przygotowania: Przygotować zielone ciasto na ravioli: jajko i żółtko wbić do miski, dokładnie zmiksować z odrobiną soli, listkami pietruszki i bazylii. Następnie, mieszając, porcjami wsypywać przesianą mąką i dolewać ciepły sok ze szpinaku. Zagnieść sprężyste gładkie ciasto, zawinąć je w folię i odłożyć na bok. Zrobić farsz: cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na maśle, bardzo starannie wymieszać z osączonymi i drobno posiekanymi pomidorami, roztartym twarogiem, parmezanem i posiekanymi liśćmi bazylii. Przyprawić farsz solą i pieprzem. Na bardzo cienko rozwałkowany prostokątny płat ciasta kłaść (w odstępach 2-3 cm) małe kuleczki farszu, przykryć je drugim płatem ciasta i radełkiem wykrawać małe kwadratowe pierożki. Ich brzegi można jeszcze docisnąć widelcem, by dobrze się zlepiły. Gotować w posolonej wodzie, aż wypłyną. Podawać skropione masłem.