Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Muszle nadziewane łososiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Muszle nadziewane łososiem - składniki:
Muszle nadziewane łososiem - sposób przygotowania: Szafran zaparzyć podgrzanym winem, wymieszać z masłem. Łososia pokroić w kostkę 1 x 1cm, oprószyć mąką, podsmażyć na mocno rozgrzanej oliwie, dodać obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory, posiekany czosnek, wino z szafranem i śmietanę. Gotować na małym ogniu kilka minut. Na dno płaskiego żaroodpornego naczynia wylać sos pomidorowy. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oleju, ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową na durszlak, osączyć, ułożyć na warstwie sosu, nadziać przygotowanym ragout, posypać parmezanem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 220°C (najlepiej postawić naczynie na górnej półce i włączyć grill ) do chwili, aż ser się rozpuści (nie dłużej niż 5 min).