Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Muszle nadziewane łososiem
Muszle nadziewane łososiem - składniki:
Muszle nadziewane łososiem - sposób przygotowania:
Szafran zaparzyć podgrzanym winem, wymieszać z masłem. Łososia pokroić w kostkę 1 x 1cm, oprószyć mąką, podsmażyć na mocno rozgrzanej oliwie, dodać obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory, posiekany czosnek, wino z szafranem i śmietanę. Gotować na małym ogniu kilka minut. Na dno płaskiego żaroodpornego naczynia wylać sos pomidorowy. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oleju, ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową na durszlak, osączyć, ułożyć na warstwie sosu, nadziać przygotowanym ragout, posypać parmezanem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 220°C (najlepiej postawić naczynie na górnej półce i włączyć grill ) do chwili, aż ser się rozpuści (nie dłużej niż 5 min).
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki