Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Udka z grzybami
Udka z grzybami - składniki:
Udka z grzybami - sposób przygotowania:
Udka umyć, osuszyć, natrzeć sokiem z cytryny, a potem tymiankiem i solą. Przykryć i na 25 min włożyć do lodówki. Następnie obsmażyć na rumiano na rozgrzanym maśle i włożyć do brytfanny. Obłożyć wcześniej oczyszczonymi, pokrojonymi, zblanszowanymi i osączonymi grzybami i posiekaną cebulą. Zalać gorącym bulionem i dusić pod przykryciem ok. 30 min. Pod koniec duszenia doprawić sos do smaku solą, pieprzem i zaciągnąć kremówką. Podawać z ryżem i surówką z marchewki z jabłkiem.
Informacje o Udka z grzybami
-
Udka z kurczaka w oryginalnej odsłonie (przepisy)
przepisu: Zuzanna Wiciejowska Zobacz także: Udka z kurczaka duszone Udka z piekarnika Udka z grzybami Udka z kurczaka grillowane
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki