Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Udka z grzybami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Udka z grzybami - składniki:
Udka z grzybami - sposób przygotowania: Udka umyć, osuszyć, natrzeć sokiem z cytryny, a potem tymiankiem i solą. Przykryć i na 25 min włożyć do lodówki. Następnie obsmażyć na rumiano na rozgrzanym maśle i włożyć do brytfanny. Obłożyć wcześniej oczyszczonymi, pokrojonymi, zblanszowanymi i osączonymi grzybami i posiekaną cebulą. Zalać gorącym bulionem i dusić pod przykryciem ok. 30 min. Pod koniec duszenia doprawić sos do smaku solą, pieprzem i zaciągnąć kremówką. Podawać z ryżem i surówką z marchewki z jabłkiem.