Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Naleśniki orientalne ze szpinakiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Naleśniki orientalne ze szpinakiem - składniki:
Naleśniki orientalne ze szpinakiem - sposób przygotowania: Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z krewetkami, doprawić pieprzem i solą. Szpinak zblanszować, osączyć, odcisnąć i posiekać. Wymieszać z oliwą, doprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać z krewetkami. Naleśniki zanurzać w gorącej wodzie, by zmiękły, rozkładać na wilgotnej ściereczce. Rozsmarować na nich farsz i zwijać jak gołąbki. Panierować w uprażonym sezamie i smażyć na oleju (można też podgrzać naleśniki na parze). Jeść maczane w sosie sojowym lub obficie nim skrapiane.
Ażurowe naleśniki na słono