Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Szpinak smażony z tofu
Szpinak smażony z tofu - składniki:
Szpinak smażony z tofu - sposób przygotowania:
Szpinak przebrać, wypłukać, osączyć. W woku rozgrzać olej i masło. Włożyć pokrojone w słupki tofu, obsmażyć ze wszystkich stron, osączyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Na pozostałym w woku tłuszczu krótko przesmażyć posiekaną cebulę. Dołożyć posiekany czosnek, kmin rzymski, kurkumę i, mieszając, smażyć minutę. Wrzucić szpinak, wlać 4 łyżki wody i dusić, mieszając, ok. 2 min. Na końcu doprawić solą i pieprzem, wymieszać z usmażonym tofu, mocno podgrzać i podawać jako gorącą przekąskę lub samodzielne danie obiadowe bądź kolacyjne.
Informacje o Szpinak smażony z tofu
-
Szpinak - młody, świeży, pyszny
można dodać pokrojone czarne oliwki. Autor: Marta Gessler Smaczne danie nie tylko dla wegetarian - jeśli lubisz bardziej wyraziste smaki, dodaj ostrą papryczkę. Szpinak smażony z tofu 50 dag liści szpinaku 30 dag tofu 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki sklarowanego masła łyżka oleju
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki