Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pesto z rukolą i orzeszkami piniowymi

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pesto z rukolą i orzeszkami piniowymi - składniki:
  • Pojemniczek rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 dag orzeszków piniowych
  • 5 dag startego parmezanu
  • łyżka soku z cytryny
  • ok. 100 ml oliwy extra vergine
  • pieprz i sól
Pesto z rukolą i orzeszkami piniowymi - sposób przygotowania: Rukolę umyć i starannie osuszyć. Dodać pokrojony w plasterki czosnek, uprażone na patelni i wystudzone orzeszki piniowe (można wziąć ich więcej, ale wtedy trzeba też odpowiednio zwiększyć ilość czosnku i oliwy) i parmezan. Wlać sok z cytryny, oliwę i zmiksować, doprawiając pieprzem i solą. Doskonałe do spaghetti oraz do mozzarelli z pomidorami.
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty