Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa cytrynowa z kurczakiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Zupa cytrynowa z kurczakiem - składniki:
Zupa cytrynowa z kurczakiem - sposób przygotowania: Placki tortilli pokroić w paski i, mieszając, usmażyć na jasnozłoty kolor na rozgrzanej w rondlu oliwie. Wyjąć łyżką cedzakową, osączyć na papierowym ręczniku. Bulion i ocet wlać do garnka, dodać kolendrę, oregano, kumin, wymieszać, zagotować i gotować jeszcze 10 min na małym ogniu. Doprawić sokiem z limonki. Mięso pokroić w paski, zrumienić na oliwie. Dodać pokrojone w kostkę: pomidor (bez skórki i pestek) i paprykę (oczyszczoną z gniazda nasiennego), posiekaną cebulę i, mieszając, smażyć jeszcze chwilę. Do miseczek rozłożyć mięso z warzywami i po 1-2 plasterki cytryny lub limonki, zalać gorącym bulionem. Przed podaniem dołożyć do każdej porcji trochę pasków tortilli i posypać posiekaną zieleniną.