Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka z awokado i kukurydzy
Sałatka z awokado i kukurydzy - składniki:
Sałatka z awokado i kukurydzy - sposób przygotowania:
Składniki sosu dobrze wymieszać, dosmakować. Kolbę kukurydzy gotować w nieosolonym wrzątku przez 10-15 min. Ostudzić, ściąć ziarna z kolby. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w cząstki. Cebulę i awokado obrać i pokroić w cienkie półplasterki. Warzywa wymieszać, polać sosem, posypać fetą i liśćmi kolendry.
Informacje o Sałatka z awokado i kukurydzy
-
Słodka kukurydza
czas cieszenia się słodką kukurydzą. Gdy sezon minie, czeka nas rok abstynencji. Kukurydza z puszki tej przyjemności nie zastąpi, a już na pewno nie może się równać z obgryzaniem gorących kolb właśnie wyjętych z wrzątku. Sałatka z awokado i kukurydzy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki