Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krokiety beszamelowe Croquettas

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Krokiety beszamelowe Croquettas - składniki:
Krokiety beszamelowe Croquettas - sposób przygotowania: Rozgrzać masło na patelni, rozprowadzić mąkę, chwilę smażyć. Wlać mleko, mocno mieszać i gotować, aż powstanie gładki sos. Zmniejszyć gaz, dodać przyprawy, gotować, aż beszamel bardzo zgęstnieje. Wymieszać z dodatkami; może to być szynka pokrojona w drobną kostkę, z podsmażoną cebulą lub bez, rozdrobniony, usmażony dorsz i kapary, posiekane krewetki lub inne kombinacje.Masę intensywnie doprawić oraz dobrze schłodzić, by stężała. Następnie uformować nieduże wałki lub kulki. Panierować krokiety w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Ponownie dobrze schłodzić lub zamrozić. Smażyć w głębokim oleju na złoto, podawać na gorąco.
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem, ricottą i łososiem