Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krokiety beszamelowe Croquettas
Krokiety beszamelowe Croquettas - składniki:
Krokiety beszamelowe Croquettas - sposób przygotowania:
Rozgrzać masło na patelni, rozprowadzić mąkę, chwilę smażyć. Wlać mleko, mocno mieszać i gotować, aż powstanie gładki sos. Zmniejszyć gaz, dodać przyprawy, gotować, aż beszamel bardzo zgęstnieje. Wymieszać z dodatkami; może to być szynka pokrojona w drobną kostkę, z podsmażoną cebulą lub bez, rozdrobniony, usmażony dorsz i kapary, posiekane krewetki lub inne kombinacje.Masę intensywnie doprawić oraz dobrze schłodzić, by stężała. Następnie uformować nieduże wałki lub kulki. Panierować krokiety w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Ponownie dobrze schłodzić lub zamrozić. Smażyć w głębokim oleju na złoto, podawać na gorąco.
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem, ricottą i łososiem
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki