Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kanapka muffuletta

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Kanapka muffuletta - składniki:
Kanapka muffuletta - sposób przygotowania: Oliwki i kapary posiekać. Paprykę, cebulę, selera pokroić w drobną kostkę. Wymieszać, dodać przyprawy. Powinna powstać gęsta, gruboziarnista pastosałatka. Smarować kanapki. W Nowym Orleanie kanapka muffuletta to duża okrągła bułka rozcięta poziomo na pół. Spód jest grubo posmarowany pastą z oliwek, na to plastry salami, sera provalone i gotowanej szynki, na to ponownie pasta z oliwek i wierzch bułki. Kanapkę przygotowuje się zawczasu, by pasta lekko namoczyła pieczywo. Można podawać podgrzaną.

Informacje o Kanapka muffuletta

  • Kanapki z różnych stron świata

    pietruszki oregano sól pieprz oliwa ocet winny Oliwki i kapary posiekać. Paprykę, cebulę, selera pokroić w drobną kostkę. Wymieszać, dodać przyprawy. Powinna powstać gęsta, gruboziarnista pastosałatka. Smarować kanapki. W Nowym Orleanie kanapka muffuletta to duża okrągła bułka rozcięta poziomo na pół

  • Kanapka amerykańska

    . Wymieszać, dodać przyprawy. Powinna powstać gęsta, gruboziarnista pastosałatka. Smarować kanapki. W Nowym Orleanie kanapka muffuletta to duża okrągła bułka rozcięta poziomo na pół. Spód jest grubo posmarowany pastą z oliwek, na to plastry salami, sera provalone i gotowanej szynki, na to ponownie pasta z