Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kurczak zanurzony w parmezanie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kurczak zanurzony w parmezanie - składniki:
Kurczak zanurzony w parmezanie - sposób przygotowania: Zrobić panierkę: jajka wymieszać z parmezanem, wstawić do lodówki na 1 godz. Pierś kurczaka pokroić w plastry, posolić, przyprawić pieprzem (najlepiej białym), delikatnie rozbić i obtoczyć w panierce. Smażyć na złoto. Zrobić sos: na patelni odparować śmietanę, dodać parmezan. Pomidora sparzyć w gorącej wodzie. Obrać ze skórki, wydrążyć miąższ i pokroić na cząstki. Dodać do sosu tuż przed podaniem. Kurczaka z parmezanem podawać z białym ryżem i sałatą z orzechowym winegretem. Oddzielnie podać sos.