Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makaron z Ricottą
Makaron z Ricottą - składniki:
Makaron z Ricottą - sposób przygotowania:
Wymieszać w misce ricottę z parmezanem, szalotką, czosnkiem, bazylią. Dodać śmietanę, sok z cytryny, oliwę, sól, pieprz. Makaron ugotować al dente. Muszle napełnić masą serową. W naczyniu do zapiekania ułożyć makaron, zalać sosem pomidorowym. Na wierzchu położyć 'porwaną' mozzarellę. Zapiekać w temp. 180 st. C przez 30 min.
- 250 g ricotty
- makaron duże muszelki (20 sztuk)
- 1 op. mozzarelli
- 1/2 szkl. sosu pomidorowego
- 8 łyżek utartego parmezanu
- 1/4 szkl. śmietany
- 1 szalotka pokrojona w kostkę
- 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
- 1/2 ząbka czosnku
- 6 listków bazylii
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki